Evenementen 

Agenda 2018

XS
SM
MD
LG
 
 
 

Centraal in dit weerzien van Peugeot-liefhebbers staat een autorit die individueel of in kleine groepjes gereden kan worden tussen drie bijzondere horeca gelegenheden in het Rijk van Nijmegen. Op iedere plaats is voldoende parkeerruimte, een lekker hapje en drankje, en ruim tijd om bij te praten. Ook zal er aan cultuur worden gedaan, en voor wie wil kan op algemene kennis meedingen naar mooie prijzen.

Programma

10 uur tot 11 uur: Ontvangst in uitspanning ’Het Witte Huis’ in Zeeland (N-Br), een dorp onder Oss, ongeveer tussen Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen in. Een traditioneel echt-Brabants café, waar krentenbrood, koffie en thee en diverse taarten voor u klaar staan.

Om 11 uur volgt een korte briefing over de rit. Routebeschrijving, tekst en uitleg van bezienswaardigheden onderweg. We stippen ook de veiligheid op de weg aan. We vertrekken dan in zuidoostelijke richting door het noorden van de Peel, via de bossen bij Mill en het Oud-Romeinse heggenlandschap van Oeffelt om bij Gennep de Maas over te steken, over een soort pontonbrug. We rijden dan noordwaarts de heuvels onder Nijmegen in, de trotse resten van stuwwallen die in de één na laatste ijstijd, zo’n 150000 jaar geleden, door 100-en meters dik pakijs zijn gevormd. Via Groesbeek en Berg en Dal buigen we oostwaarts Duitsland in, en rijden zuidwaarts door het Reischswald, eens het toneel van de hevige gevechten in de 2e Wereldoorlog. Onder Kleef langs opent zich een prachtig leeg cultuurlandschap, door de Duitse buren lieflijk ’Nieder Rhein’ genoemd. We tippen de Rijn aan bij Romeinse vesting van Xanten, en komen rond half 1 aan op kasteel ’Moyland’, zo’n 7 km ten zuidoosten van Kleef (Kleve).

Van half 1 tot half 2 is er op het kasteel, en hopelijk buiten, een Duits ’Suppen buffet’ met broodjes en met koude Apfelschörle, een licht-bruisend sap van verse appels. Daarna wordt de groep opgedeeld in drieën:

a) Rondleiding in kasteel Moyland
b) Rondleiding door kasteeltuin
c) Apfelschörle drinken


Om half drie komen we weer samen en is er Kaffee und Kuchen op het kasteel, en daarna vertrekken we rond drie uur in noordelijke richting langs de oude dijken van de Rijn. Bij Emmerich of Rees (dat hoort u nog) steken we de Rijn over, en via de stuwwallen van Montferland rijden we de IJsel vallei in. Links van ons doemt het derde gebergte van de dag op: de Veluwezoom. Bij Rheden, net ten oosten van Arnhem, staat rond vijf uur een hapje en drankje klaar in restaurant de Houtplaats. Daar wordt een korte prijsvraag gehouden. Voor wie wil is er rond half zeven keus uit een 3-gangen diner op basis van vlees, vis of vegetarisch.

Kosten

De eigen bijdrage voor het dagprogramma is 22,50 Euro per persoon, kinderen 10 Euro. Indien u deel wilt nemen aan het afsluitende diner dan zijn de meerkosten hiervoor 25 Euro per persoon. Graag uw voorkeuren vermelden bij de inschrijving. Betaling kan contant ter plaatse.

Adres startlocatie

Cafe-restaurant Het Witte Huis
Reekseweg 7, 5411 RB Zeeland
website
Telefoon 0486 451 328


Omdat een deel van de tocht door Duitsland voert, neem je NL identiteitskaart mee!Inschrijven:

U kunt helaas niet meer inschrijven voor dit evenement.


 
 
 
 
 

De 404 vereniging organiseert een leuke afwisselende rit rondom de Campina. Natuurlijk hebben we mooi weer dus de cabrio’s kunnen van stal.

Programma

Op zondag 12 augustus worden jullie verwacht tussen 12.00 en 12.30 uur bij het pannenkoekenhuis ’De Rode Haktol’, Nieuwedijk 37, 5688 LK Spoordonk (gemeente Oirschot). Deze weg ligt tussen Spoordonk en Lennisheuvel.

Tussen 12.30 en 13.00 uur vertrekken we voor een mooie rit naar de koffiestop. De rit kent een paar opdrachten welke op een kaart ingevuld moeten worden en is verder bedoeld als ontspanning. Het wordt een echt familie evenement met een lage drempel, kinderen onder 12 jaar voor half geld!

Het tweede deel van de rit eindigt op een bijzondere lokatie. Om 17.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt en worden snacks geserveerd. Einde evenement 17.30 uur.

In tegenstelling tot wat in Le Lion vermeld is, zijn start- en eindlocatie NIET op dezelfde plaats.

Kosten

De kosten bedragen 5 Euro voor kinderen onder 12 jaar, alle anderen 10 Euro.

Deelname

U kunt inschrijven, via onderstaande button:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Terugblik: Jubileum event 1 Okt 2017

Foto’s van het jubileum event "35 Jaar Peugeot 404 Vereniging".

Video 35 Jaar Peugeot 404 Vereniging

Drone beelden ontvangst in Maarssen.

 


Video by: Ruud Strobbe, Website

 

Video 35 Jaar Peugeot 404 Vereniging

Vertek équipes vanuit Maarsseveense Plassen.

 


Video by: Arthur Kerkhoff

 

Terugblik IAPM 2016

Rit en afsluitende middag in Oosterbeek.

 


Video by: Michiel Kerkhoff, Twinning Media