Medeling n.a.v. COVID-19 (Corona virus) maatregelen

Op dit moment hebben we te maken met een serieuze verstoring van het dagelijks leven in de vorm van de uitbraak van het Corona virus. De situatie wordt dagelijks gemonitord door overheid en experts. Hieruit kunnen op ieder moment weer nieuwe maatregelen afgekondigd of bestaande beperkingen weer verruimd worden.

Dit heeft als gevolg, dat in principe geen enkel gepland evenement gegarandeerd door kan gaan. Daarom het advies om voorafgaand aan een bezoek van één van de activiteiten genoemd hier in de kalender, deze pagina te raadplegen om te zien of het evenement doorgaat of afgelast is.

Cache ledigen van uw browser

Om er zeker van te zijn dat u de laatste aanpassingen van deze website ook daadwerkelijk ziet, is het aan te raden om het zogenaamde cache geheugen van uw browser (Chrome, FireFox, Edge, Safari, Internet Explorer etc.) leeg te maken. Op het internet zijn diverse instructies te vinden, als u zoekt op "cache wissen chrome" of "cache wissen firefox" etc.

Kijk wel uit als u passwords laat onthouden door uw browser (niet aan te raden, overigens), dat deze niet verdwijnen. Meestal kunt u aankruisen wat u wilt verwijderen. Kies dan voor "cache" of "buffer" of iets wat er op lijkt.

Agenda 2020

XS
SM
MD

VERPLAATST NAAR 1 JUNI (Pinksteren) I.V.M. CORONAVIRUS

Organisatie: Peugeot Club Nederland

In Mei 1960 werd de Peugeot 404 geïntroduceerd in Parijs. De Peugeot 404 Vereniging organiseert op zondag 17 Mei een manifestatie ter ere van het 60-jarig jubileum van deze introductie.

UITGESTELD I.V.M. CORONAVIRUS

Van 7 juni t/m 10 juni 2020 wordt er een meerdaagse tourrit in Belgie en Noord Frankrijk georganiseerd. Er is plaats voor 29 équipes, dus wie het eerst komt .....

Startlocatie

Op zondag 7 juni rijden alle deelnemers een sterrit op eigen gelegenheid naar Tongeren in Belgie, vanaf 12 uur starten wij daar met een gezamenlijke lunch. De rit gaat daarna via zoveel mogelijk binnenwegen naar Vresse sur Semois. Ons hotel is een bekende, L’ Eau Vive, we waren hier al in 2000, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010 en 2015. Het verdere programma wordt bij de start uitgereikt.

Kosten

De kosten bedragen 504 Euro per auto met 2 personen in een 2-persoons kamer hp. Andere aantallen personen in overleg. Een kleine rustige hond mag mee in overleg met het hotel. Daar zijn wel kosten aan verbonden. Dus 3 nachten halfpension met lunch op de vertrekdag.

Inschrijven:

U kunt helaas niet meer inschrijven voor dit evenement.

ONDER VOORBEHOUD VAN ONTWIKKELING CORONAVIRUS

Vorig jaar heeft de Volvo Klassieker Vereniging Regio Zuid voor het eerst een midzomeravondrit georganiseerd, daarbij hebben we toen ook de Peugeot rijders uitgenodigd. Er was een leuke opkomst van een dikke twintig équipes, waarvan een stuk of vijf Peugeots. Ja, dit was een geslaagd experiment! Dus dit jaar gaan we weer hetzelfde doen.

Het programma ziet er globaal als volgt uit. Rond 19.00 uur verzamelen we in Weert, de ontvangst is in de garage van Han Misdom waar onder het genot van een bakje koffie en een ’kuukske’ even bij gekletst kan worden. Rond een uur of acht vertrekt een ieder individueel voor een toertocht van ca 40 a 50 km. Na terugkomst worden de auto’s weer op een groot parkeerterrein gestald zodat we elkaars trots kunnen bewonderen. Daarna staan er in Han zijn garage nog een hapje en een drankje klaar zodat de Volvo en Peugeot vrienden nog een gezellige avond met elkaar kunnen doorbrengen. Los van de mooie sfeerfoto’s van afgelopen jaar werd ook het concept geroemd; één van de deelnemers zei: ’Wat een leuke rit, en vooral omdat er op dit tijdstip nog maar weinig fietsers op de weg zitten.’

Opgeven voor deze activiteit is verplicht, dan kunnen we daar met de catering rekening mee houden. Deelname is in principe gratis, het wordt betaald door de Volvo Klassieker Vereniging. Mocht de toeloop van Peugeots erg groot zijn dan zet ik wel een collectebus neer om uit de kosten te komen.

Graag voor 12 juni opgeven via e-mail: misdom [at] versatel.nl onder vermelding van: naam, type auto en aantal personen.

Circa een week voorafgaand aan de activiteit ontvangt u een mail met daarin de laatste update, verzameladres etc.

Han Misdom

De familie Allewijn, evenementencoördinatoren voor regio Zeeland, heeft voor deze dag een prachtige rit uitgezet. Bijzonderheden volgen later nog, maar noteert u deze datum vast in uw agenda!

Startlocatie

Stavenisse

Inschrijven:

Inschrijven zal verlopen via deze website.

25 jaar Oldtimer & Classic Beurs in Sportcentrum Leek. De eerste oldtimerbeurs ooit begonnen in 1984 in de Expo hal in Leek was direct een succes. Vanaf 1988 werd de 5e t/m de 15e editie (1998) in de enige hal van Sportcentrum Leek gehouden. Daarna is de beurs een tijd lang niet georganiseerd. In 2011 is de organisatie weer opgestart in het veel groter geworden Sportcentrum Leek. De beurs wordt nu gehouden in twee grote hallen met meer dan 8000 m2 ruimte.

Bijzonder is wel dat er een groot aantal clubs aanwezig is. Een complete hal is daar ook voor bestemd. De diversiteit van merken en modellen is groot. Een grote stand met Franse oldtimers en klassiekers van een zevental clubs hebben als thema limousines. Clubs als Borgward, MG Noord, Historische Automobiel Vereniging, Caravan Club, Veteranen Automobiel Club, Pionier Automobielclub, Ford Taunus M Club brengen prachtige exemplaren mee naar Leek.

Uiteraard zijn oldtimers, klassiekers en motoren uit privé collectie ook van harte welkom. Ook voor de verkoop van oldtimers is er ruimte ingedeeld. En veel verkoopstands met onderdelen, documentatie, miniaturen, gereedschap en veel andere zaken die passen bij de beurs zijn aanwezig.

De organisatie is bezig om specials naar de beurs te halen. Bijzondere voertuigen waarvan er nog maar weinig te vinden zijn. Wij houden u de komende maanden op de hoogte. Nieuwtjes plaatsen wij op de site (oldtimerleek.nl) en Facebook.