Agenda 2019

SM
MD
LG

Om te beginnen zal ik mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Han Misdom en ben ruim 20 jaar een slapend lid van de Peugeot 404 vereniging. Eind negentiger jaren hebben we een 404 Coupé gekocht, fanatiek aan de restauratie begonnen maar door tal van omstandigheden is het project nog lang niet af.

In het voorjaar ben ik op een regiobijeenkomst geweest in St. Joost, dit was voor mij de eerste echte kennismaking mat de Peugeot 404 Vereniging. Eén van de uitkomsten van die avond was dat er behoefte is aan regionale activiteiten dicht bij huis. In mijn jeugdig enthousiasme heb ik me opgeworpen om een toertocht te organiseren; dit was overigens met voorbedachte rade; ik ben namelijk diep geworteld in het bestuur van de Volvo Klassieker Vereniging en één van de initiatieven is om iets te doen aan samenwerking met andere klassieker verenigingen. Zie daar de match.

Het plan ziet er als volgt uit; start- en eindlocatie is bij mij thuis in Weert. We verzamelen tussen 19.00 – 20.00 uur. Onder het genot van een bakje koffie kan er even bijgekletst worden en kunnen de leden van de Peugeot en Volvo verenigingen elkaar keren kennen en over en weer elkaars auto’s bewonderen. Vervolgens vertrek je individueel voor een toertocht van ca. 40 à 50 km door midden Limburg. Na afloop komt iedereen weer bij mij thuis terug om onder het genot van een hapje en een drankje lekker na te keuvelen.

In principe is de deelname gratis, de rekening declareer ik wel bij de Volvo Klassieker Vereniging. Mocht het zo zijn dat de toeloop erg groot is, dan zet ik een collectebus neer om uit de kosten te komen.

Wel graag opgeven per E-mail zodat we rekening kunnen houden met de catering. Email: coordinator-zuid@volvokv.nl Zo snel mogelijk krijg je een bevestigingsmail met o.a. de exacte locatie, parkeerinstructies en dergelijke.

Tot de midzomeravond, Han Misdom

De 404 vereniging organiseert een leuke afwisselende rit op en over de grens van Limburg en Belgisch Limburg. Natuurlijk hebben we mooi weer dus de cabrio’s kunnen van stal.

Programma

Op zondag 11 augustus worden jullie verwacht tussen 11.30 en 12.00 uur bij de uitspanning ’De Toerist’ ,Maaseikerweg 280, 6006 SH Weert, tel: 0495 563111. Als je van de snelweg komt bij Weert dan richting Stramproy aanhouden. Er is voldoende parkeergelegenheid ook voor eventuele auto ambulances. Er wacht dan een lichte lunch want met een lege maag kun je niet vertrekken.

Tussen 12.30 en 13.00 uur vertrekken we voor een mooie rit naar de koffiestop. De rit kent een paar opdrachten welke op een kaart ingevuld moeten worden en is verder bedoeld als ontspanning. Het wordt een echt familie evenement met een lage drempel, kinderen onder 12 jaar voor half geld!

Het tweede deel van de rit eindigt weer op de begin locatie. Om 17.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt en worden snacks geserveerd. Einde evenement 17.30 uur.

De Toerist heeft ook een mini camping, waar men bij de eigenaar een plaats kan boeken.

De kosten bedragen 6 euro voor kinderen onder 12 jaar, alle anderen 12 euro.

U kunt inschrijven, via onderstaande button: